Részletek

A magyar pénzügyi szektor változatlanul legnagyobb kockázata a hitelpiaci szolgáltatók, bankok, szövetkezeti hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások romló eszközminősége.

A magyar pénzügyi szektor változatlanul legnagyobb kockázata a hitelpiaci szolgáltatók, bankok, szövetkezeti hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások romló eszközminősége. E folyamat a meghatározó jelentőségű hitelállomány tekintetében 2011. első felében tovább folytatódott, amelynek magyarázata a változatlanul alacsony szintű gazdasági aktivitásban, az év elején tetőzött munkanélküliségi rátában, a növekvő csődgyakoriságban, a háztartások és a vállalkozások pénzügyi tartalékainak kimerülésében, illetve a gyengülő forintnak a devizahitelek terheire gyakorolt kedvezőtlen hatásában keresendő.

Az InHold Zrt. lejárt, minősített követelések vásárlását nagyobbrészt saját forrás felhasználásával folytatja. Jelenleg kizárólag magánszemélyekkel szembeni, fedezetlen banki követeléseket vásárol a Társaság. Eddigi működése során a Társaság közel 75 ezer db lejárt banki követelést vásárolt.

A követelések érvényesítését és azok behajtását Társaságunk speciálisan erre szakosodott, ezzel a tevékenységgel évek óta professzionálisan foglalkozó cégek és ügyvédi irodák bevonásával végzi. Kiterjedt partneri hálózatunk útján Magyarország egész területén sikerrel hajtjuk be követeléseinket. Az elmúlt évek alatt az InHold Zrt. work-out tevékenysége dinamikusan nőtt, immár önálló, kiemelkedően jól prosperáló üzletággá nőtte ki magát. A kezelt, közel 60 ezer ügyletet tartalmazó portfolió jelentős szervezeti, személyi és számítástechnikai fejlesztést kívánt meg, továbbá partneri kör bővítését, aminek keretében immár 10 behajtással foglalkozó céggel és 5 neves ügyvédi irodával működünk együtt, akik ellenőrzött keretek között, a törvényi előírások maradéktalan betartásával, eredményesen dolgoznak. Partnereink munkáját Társaságunk rendszeresen ellenőrzi.

Az esedékesség (fizetési határidő) utáni, lejárt követelések a Zrt. gyakorlatában jelenleg zömében kifejezetten fedezetlen, lakossági követelések (személyi hitelek, fogyasztási típusú kölcsönök) megvásárlásában és kezelésében testesül meg, amelyeket kizárólag a kereskedelmi banki szférából vásároltunk.

Az InHold Zrt. az elmúlt időszak szakmai háttere, tapasztalata, referenciái és a kezelt portfoliója megalapozta, hogy a work-out faktoring piacon, a banki kapcsolatok, követelésvásárlások tekintetében meghatározó piaci szereplő legyen.